Autolaina

Liikkuvalle ihmiselle mukava ja turvallinen ajopeli on tärkeä asia. Vaikka auto on kallis hankinta, ei moni halua sen kohdalla pihistellä liikaa. Laina.orgin autolainavertailun avulla löydät nopeasti hyvän ja reilun rahoitusvaihtoehdon.

 • tutustu kaikkiin autolainoihin yhdellä kertaa
 • puolueeton vertailu löytää aina parhaan vaihtoehdon
 • ilmainen palvelu ei sido sinua lainan ottamiseen

Autolainavertailu säästää rahaa, aikaa ja hermoja

Autolainojen hinnoissa ja ehdoissa on todella suuria eroja. Ei siis kannata hankkia suin päin ensimmäistä vastaan tulevaa lainaa, vaikka unelmien auto olisikin juuri putkahtanut myyntiin. Lainoja vertaamalla voit säästää parhaimmillaan tuhansia euroja, eikä toimenpiteeseen kulu varttituntia kauempaa.

Hyvästä autolainasta on paljon hyötyä:

 • Pääset nauttimaan miellyttävästä ja turvallisesta autoilusta heti ilman vuosien säästämistä
 • Et joudu maksamaan ylimääräisiä piilokuluja
 • Voit neuvotella autoa ostaessa hyvän käteisalennuksen
 • Saat lainan nopeasti, etkä menetä hyviä ostotilaisuuksia

Laina.org -palvelun kautta pääset tutustumaan samalla kertaa kaikkiin Suomen parhaisiin autolainoihin ja vertaamaan niiden korkoja ja ehtoja keskenään. Lainavertailussa autolainat on asetettu samalle viivalle, joten tulet näkemään niiden kokonaiskustannukset yhdellä silmäyksellä. Pelkällä eri lainasivujen selaamisella on eri lainojen todellisia kuluja usein vaikeaa hahmottaa.

Käy kaikki rahoitusvaihtoehdot läpi ennen päätöksen tekoa

Autolainaa voi hankkia monilla eri ehdoilla. Usein paras vaihtoehto on tilannekohtainen, ja riippuu tähtäimessä olevan autosi iästä ja tyypistä. Käytännössä autolainat on jaettavissa kahteen pääkategoriaan: vakuudettomiin ja vakuudellisiin.

Vakuudeton autolaina

Helpoin ratkaisu auton rahoittamiseen on käyttää vakuudetonta autolainaa. Lainan hankkiminen on vaivatonta sekä nopeaa, koska sinun ei tarvitse huolehtia siitä, onko auto varmasti lainanantajan kriteerien mukainen. Vakuudettomalla autolainalla voi ostaa auton myös käytettynä. Auton voi hankkia myös yksityiseltä ihmiseltä esimerkiksi netin kautta, eikä välttämättä autoliikkeestä.

Vakuudettomia lainoja voi saada suurillekin summille, mutta se ei välttämättä ole järkevää. Tavalliset vakuudettomat autolainat ovat suuruudeltaan noin 10 000 euron luokkaa. Vakuudeton autolaina on käytännössä kulutusluoton tyyppinen laina, jonka ehdot ja hinta määräytyy usein oman takaisinmaksukykysi mukaan.

Vakuudellinen autolaina

Vakuudellinen autolaina on usein halvempi kuin vakuudeton. Mikä tahansa auto ei kuitenkaan käy lainan vakuudeksi, vaan auton täytyy olla uusi tai uudehko sekä yleensä ostettu autoliikkeestä. Vakuudellisessa autolainassa ostamasi auto on ikään kuin lainan panttina. Jos et hoida lyhennyksiä ajallaan, voi lainanantaja lunastaa autosi itselleen.

Kun ostat auton vakuudellisella autolainalla, joudut useimmiten maksamaan osan auton hinnasta käsirahana. Tätä osuutta varten voit halutessasi ottaa vakuudettoman kulutusluoton tai pikalainan.

Miten tunnistaa hyvä autolaina?

Voit rahoittaa auton oston monella eri tavalla. On kuitenkin tärkeää vertailla vaihtoehdot huolellisesti ennen päätöksen tekemistä. Autolaina ei yleensä ole pieni, joten huonoon lainaan sitoutuminen voi tulla hyvinkin kalliiksi.

Lainavertailussa eri lainat on asetettu samalle viivalle, joten niitä on helppo vertailla keskenään. Muutamiin asioihin on syytä kiinnittää erityisen paljon huomiota:

 • Missä haitarissa korko ja todellinen vuosikorko liikkuvat?
 • Veloitetaanko lainasta erillistä avausmaksua tai nostopalkkiota?
 • Liittyykö lainaan muita ylimääräisiä kuluja tai maksuja?
 • Voiko lainan maksaa takaisin suunniteltua nopeammin?
 • Voiko takaisinmaksusuunnitelmaa muuttaa elämäntilanteen muuttuessa?

Kysymyksiä ja vastauksia autolainoista

Kuka voi saada autolainaa?

Autolainaa voi saada Suomessa vakituisesti asuva, yli 18-vuotias hakija. Joskus hakijalta voidaan vaatia korkeampaa ikää. Sinulla täytyy olla suomalainen henkilötunnus sekä verkkopankkitunnuksilla varustettu pankkitili suomalaisessa pankissa. Hakijalta edellytetään myös säännöllisiä kuukausituloja.

Kuinka paljon autolainaa voin hakea?

Autolainojen koot vaihtelevat lainafirmojen mukaan, mutta yleensä suurimmat autolainat ovat 50 000 euron luokkaa. Keskimääräisesti tavallinen autolaina on kuitenkin paljon pienempi, noin 10 000 euron tietämillä. Jos mahdollista, kannattaa osa auton hinnasta säästää etukäteen ja maksaa lainalla vain jäljellejäävä osa. Näin voit varautua auton hinnan alenemiseen.

Autolainan hakeminen käy nopeasti netin kautta

Autolainan hankinta alkaa aina lainavertailulla. On todella riskialtista ottaa vastaan ensimmäiseksi vastaan tullut laina vain siitä syystä, että pelkäät unelmiesi autodiilin katoavan nenän edestä. Lainavertailun tekeminen ei kestä kauaa, ja voit säästää lainan kokonaiskustannuksissa parhaassa tapauksessa tuhansia euroja.

Voit verrata lainoja antamalla Laina.org -vertailuun haluamasi lainasumman sekä maksuajan. Näet samalla, kuinka suuri kuukausilyhennyksesi tulisi suurin piirtein olemaan. Muista arvioida maksukykysi aina alakanttiin, jotta sinulle jää kuukausittaista pelivaraa myös yllättäviin menoihin.

Kun olet löytänyt sopivan lainan, voit pyytää lainatarjousta saman tien. Muista aina käydä kaikki tarjouksen tiedot huolellisesti läpi ennen allekirjoittamista. Jos ehdot miellyttävät, hyväksy tarjous verkkopankkitunnuksillasi. Tulet saamaan rahat tilillesi joko saman päivän aikana tai viimeistään parin pankkipäivän kuluessa.

Kannattaako auto ostaa liikkeestä vai yksityiseltä ihmiseltä?

Jos otat autolainan vakuudettomana, voit ostaa auton halutessasi myös yksityiseltä ihmiseltä. Muista kuitenkin, että kuluttajansuojalaki ei ulotu yksityishenkilöiden väliseen kauppaan. Kauppalain mukaan tällaisessa tilanteessa on ostajan vastuulla tarkistaa auton mahdolliset viat aa puutteet. Jos et ole todellinen autoasiantuntija, on autoliike todennäköisesti turvallisempi vaihtoehto.

Autoliikkeen on lain mukaan ilmoitettava auton virheistä asiakkaalle. Jos siis voit todistaa, että autoliike on tahallisesti jättänyt kertomatta sinulle oleellisia tietoja, sinulla on oikeus purkaa kauppa tai vaatia liikettä vastaamaan auton korjauksesta. Autoliikkeen autoissa on yleensä myös jonkinlainen takuu.

Voit hankkia lainaa myös auton korjauskuluihin

Uuden auton hankinta ei välttämättä ole aina tarpeen. Jos et viihdy autokaupoilla ja oma autosi kaipaa vain pientä päivitystä, voit ottaa lainaa myös sen korjaukseen. Käytännössä sinun kannattaa silloin hakea vakuudetonta kulutusluottoa.

Fiksusti teetetty autoremontti saattaa nostaa auton arvoa merkittävästi. Joskus kannattaa siis harkita vanhan auton kunnostusta, vaikka olisit joka tapauksessa aikeissa vaihtaa auton piakkoin.