Vertaile pikalainat ja pikavipit

Järkevästi otettu pikalaina voi olla ratkaisu moneen arkiseen pulmaan. Laina.org -palvelun lainavertailun avulla löydät nopeasti edullisen pikalainan, eikä sinun tarvitse sitoutua ylisuuriin korkoihin tai huonoihin lainaehtoihin.

 • lainavertailun avulla löydät nopeasti parhaan lainan
 • palvelu on ilmainen eikä sido sinua mihinkään
 • voit saada lainaa pieneen tai suureen tarpeeseen reiluilla ehdoilla

Pikalaina – nopea kertalaina äkilliseen tarpeeseen

Pikalaina tai pikavippi on tyypillisesti pieni laina, joka maksetaan nopeasti takaisin. Yleensä pikavipit ovat kooltaan satasia tai korkeintaan pari tuhatta euroa. Keskimääräisen pikalainan suuruus on noin 500 euroa.

Pikalainaa haetaan useimmiten äkilliseen ja yllättävään rahantarpeeseen. Pankit eivät yleensä myönnä pieniä lainoja, ja niiden saaminen joka tapauksessa kestäisi kauan. Kaikilla ei myöskään ole ympärillä varakasta turvaverkostoa. Pikalainat voivat vastuullisesti käytettyinä tarjota toimivan ratkaisun moneen arkiseen pulmatilanteeseen.

Pikalaina voi olla halpa tai todella kallis

Lainaa hakiessa vertailu kannattaa aina, mutta asia korostuu erityisesti pikalainojen kohdalla. Pikavippejä tarjotaan hyvin erilaisin ehdoin: halvimmillaan uuden asiakkaan ei tarvitse maksaa lainasta laisinkaan korkoa, ja kalleimmillaan korot voivat kivuta lähes kahteensataan prosenttiin.

Korko ei ole lainojen ainoa kuluerä. Niiden lisäksi lainakustannuksia voivat nostaa:

 • Lainan avausmaksu
 • Nostopalkkio
 • Tilinhoitokulut
 • Laskutuslisä paperilaskusta
 • Erilaiset palvelumaksut

Pienten pikalainojen kohdalla erilaiset lisämaksut voivat muodostaa jopa isoimman osan lainakuluista. Lainaehtoja lukiessa kannattaa siis olla todella tarkkana.

Monesta eri osasta koostuvat kokonaiskulut voivat vaikeita hahmottaa, eikä niitä usein varsinaisesti mainosteta lainafirmojen sivuilla. Laina.orgin lainavertailussa ne kuitenkin on otettu huomioon. Kun siis vertailet lainoja palvelussamme, saat aina kattavan käsityksen lainan todellisista kustannuksista.

Koroton pikalaina

Pikalaina on mahdollista saada myös täysin korottomana ja kuluttomana. Laina-alalla kilpailu on kovaa, ja yritykset haluavat houkutella uusia asiakkaita monin eri keinoin. Koroton pikalaina on yksi niistä.

Käytännössä pikalainan saa korottomana, jos olet lainapalvelussa täysin uusi asiakas. Korottomuus on kuitenkin voimassa vain jonkin aikaa. Jos et maksa lainaasi takaisin määräpäivään mennessä, alkavat korot ja kulut juosta – joskus jopa tavallista lainaa rivakampaan tahtiin. Koroton pikalaina on silti vastuulliselle lainanottajalle hyvä tilaisuus.

Pikalaina – kysymykset ja vastaukset

Kuka voi hakea pikalainaa?

Pikalainoja myönnetään yli 18-vuotiaille ihmisille, joilla on vakituinen asuinpaikka Suomessa sekä suomalainen verkkopankkitunnuksilla varustettu pankkitili. Hakijalla täytyy olla säännölliset kuukausitulot, mutta niiden ei tarvitse olla välttämättä suuret. Lainaa myönnetään suhteessa varallisuuteen.

Pikalainoja ei käytännössä myönnetä, jos hakijalla on voimassaolevia maksuhäiriömerkintöjä. Myös muut avoimet velat saattavat olla este pikalainan saamiselle.

Pikalainaa voi hakea myös yhdessä puolison kanssa. Tämä on usein kannattavaa, sillä kaksi hakijaa voi saada yhdessä suuremman lainasumman edullisemmalla korolla.

Vaaditaanko pikalainaan vakuuksia tai takaajia?

Pikalainoja myönnetään täysin ilman vakuuksia tai takaajia. Tämä on yksi syy, minkä vuoksi pikalainoja voi saada niin nopeasti ja vaivattomasti. Vakuudeton laina on kuitenkin lainanantajalle suurempi riski kuin esimerkiksi autolaina, jossa uusi auto toimii lainan vakuutena. Tämän vuoksi pikalainojen kustannukset ovat muita lainoja korkeammat.

Kuinka nopeasti voin saada pikalainan tililleni?

Monet pikalainoja myöntävät yritykset antavat lainatarjouksen välittömästi hakemuksen teon jälkeen. Jos kyse on pienestä lainasta, ei lainanantaja välttämättä tee manuaalisia tarkistuksia hakijan tiedoista. Maksuhäiriömerkinnät tarkistetaan aina automaattisesti.

Kun lainahakemuksesi on hyväksytty, siirtää lainafirma yleensä rahat tilillesi saman tien aukioloaikojensa puitteissa. Muissa tapauksissa laina maksetaan seuraavana arkipäivänä. Nopeimmillaan pikalaina voi hakemuksen hyväksymisen jälkeen olla tililläsi muutaman minuutin sisällä.

Voinko saada pikalainan, jos en ole töissä?

Myös työtön ja eläkeläinen voi saada lainan. Pikalainan koko täytyy tällaisessa tapauksessa kuitenkin suhteuttaa hakijan tuloihin. Jos kuukausitulot ovat pienet, et voi hakea suurta lainaa.

Miten pikalainan hakeminen sujuu käytännössä?

Pikalainan hakeminen tulee aina aloittaa huolellisella lainavertailulla. Olemme jo tämän sivun alussa kertoneet, kuinka kirjavilla ehdoilla pikalainoja myönnetään. On siis erittäin tärkeää vertailla eri lainanantajia tarkasti keskenään ennen päätöksen tekemistä.

Kun sopiva lainantarjoaja on löytynyt, ohjataan sinut Laina.org -sivuston kautta varsinaiseen lainahakemukseen. Sinulta kysytään muutamia tietoja, esimerkiksi:

 • Nimi ja henkilötunnus
 • Sähköposti (saat siihen lainatarjouksen)
 • Puhelinnumero
 • Siviilisääty
 • Asumismuoto
 • Koulutus
 • Kokonaistulosi

Joissain tapauksissa lainan korko tulee määräytymään tietojesi perusteella, joten täytä kohdat huolella. Lainanantaja saattaa pyytää sinua myöhemmin lähettämään joitain tositteita sähköisesti.

Kun olet lähettänyt lainahakemuksesi, tulet saamaan tarjouksen todennäköisesti saman tien. Tutustu siihen huolella ja ajan kanssa – sinulla ei ole mitään syytä hätiköidä. Jos tarjous miellyttää, voit hyväksyä sen verkkopankkitunnustesi avulla. Tulet sen jälkeen saamaan pikalainan nopeasti. tilillesi.

Pikalainojen hyvät ja huonot puolet

Pikalainoissa on monia hyviä puolia:

 • Nopeus: rahat saa tilille jopa 10 minuutissa
 • Et tarvitse vakuuksia
 • Pienlainoja ei usein voi saada muualta
 • Sinun ei tarvitse kertoa lainan käyttötarkoitusta
 • Hakeminen on helppoa jopa kännykällä

Ota huomioon myös riskit:

 • Lainan voi hankkia liiankin helposti ja vaikka päihtyneenä
 • Pikalainat ovat usein muita lainoja kalliimpia
 • Saatat ottaa lainaa liian paljon
 • Laina ei auta, jos sinulla on peliongelma tai vanhoja velkoja

Miksi pikavipeillä on huono maine?

Pikalainoilla on monen korvassa huono kaiku, eikä täysin syyttä. Erityisesti 2000-luvun alussa alalla oli paljon vastuuttomasti toimivia yrittäjiä, jotka antoivat lainaa lähes kenelle tahansa. Kun takaisinmaksussa ilmeni ongelmia, menivät muhkeilla koroilla kasvaneet lainat suoraan perintään.

Ala on kuitenkin sittemmin siistiytynyt. Lakimuutosten myötä valvonta on tiukentunut sekä lainanantajien että lainanottajien kohdalla. Lainakorkoihin on tullut katto, ja pikalainojen markkinoinnissa täytyy aina ilmoittaa kaikki niihin sisältyvät kustannukset. Kaikkien Suomessa toimivien lainanantajien täytyy kuulua Aluehallintoviraston valvomaan luotonantajarekisteriin.

Pikalainat ovat järkevästi käytettyinä turvallinen apu nopeaan rahantarpeeseen. On kuitenkin selvää, että laina täytyy aina suhteuttaa omaan takaisinmaksukykyyn realistisesti.