Veronpalautus ennakkoon

Lainafirmat tarjoavat monia keinoja saada veronpalautus tilille ennakkoon. Vertaa eri vaihtoehtoja puolueettomassa Laina.org -palvelussa ja saat veronpalautuksesi etukäteen mahdollisimman pienillä kuluilla.

 • Voit hankkia veronpalautuksen ennakkoon lainan avulla
 • Etsi Laina.orgin vertailusta edullisin laina veronpalautusta vastaan
 • Tarkista veronpalautuksesi määrä ennen lainan hakemista

Miten veronpalautuksen voi saada ennakkoon?

Suomen verottaja ei tarjoa mahdollisuutta saada veronpalautuksia tilille ennakkoon. Jos tiedät, että olet loppuvuoden aikana saamassa takaisin edellisenä vuotena liikaa maksamaasi veroa, voit kuitenkin ottaa tätä summaa vastaavan lainan. Tällä tavoin voit saada veronpalautuksen käyttöösi ennen sen virallista maksupäivää.

Monet firmat mainostavat ”veronpalautus ennakkoon” -palvelua, mutta käytännössä jokaisessa niissä on kyse samasta asiasta, eli lainasta. Mikään firma ei voi lunastaa sinun veronpalautuksiasi ja maksaa niitä sinulle ennakkoon.

Veronpalautusta vastaan hankittu laina voi kuitenkin olla järkevä keino hankkia lisää käteistä. Jos maksat lainan takaisin heti veronpalautuksen saatuasi, on lainanotossa hyvin pienet riskit – raha kun on joka tapauksessa tulossa tilillesi. Tässä suhteessa veronpalautus ennakkoon -tyyliset lainat ovat fiksu vaihtoehto perinteiselle pikalainalle.

Muista kuitenkin lainaa hakiessasi nämä asiat:

 • Älä ota lainaa yhtään veronpalautuksen määrää enempää
 • Vertaile kaikkia lainavaihtoehtoja ennen sopimuksen tekoa
 • Muista tutustua huolellisesti koron lisäksi myös muihin lainakuluihin
 • Maksa laina heti takaisin veronpalautuksen saatuasti

Veronpalautuksen määrä pikalainana

Kätevin keino hankkia veronpalautus ennakkoon on ottaa palautuksen summaa vastaava pikalaina. Kun otat lainaa ainoastaan veronpalautuksesi määrää vastaavaan summan, voit käytännössä saada rahan tilillesi saman tien. Tällä tavoin saat aiemmin maksamasi ylimääräiset verot itsellesi, vaikka verokarhu pitääkin rahoja vielä jonkin aikaa hallinnassaan.

Kaikki netistä löytyvät pikalainat eivät kuitenkaan ole samanlaisia. Joissain lainoissa korko on huomattavasti korkeampi, toisissa kustannuksia nostavat erilaiset palvelumaksut ja lisät. Ole siis erittäin huolellinen lainaa valitessasi.

Lainavertailu on helppo tehdä Laina.org -palvelussa. Emme itse myönnä minkäänlaisia lainoja, joten tarjoamamme lainavertailu on täysin puolueeton.

Veronpalautus ennakkoon korottomana lainana

Veronpalautuksen voi saada myös täysin ilmaisena lainana. Monet lainayhtiöt tarjoavat uusille asiakkaille korotonta ja kulutonta lainaa eräänlaisena tutustumistarjouksena.

Kuluttomat lainat eivät kuitenkaan ole pitkiä, vaan yleensä kuukauden tai parin mittaisia. Jos maksuaikaa venyttää tämän rajan yli, saattavat kustannukset yhtäkkiä kasvaa huomattavan suuriksi. Kun otat veronpalautuksesi ennakkoon vain hieman ennen sen maksupäivää, voit saada pikalainasi helposti myös kuluttomana versiona.

Tarkista veronpalautuksen määrä ja maksupäivä

Lainaa hakiessa on oleellista tietää veronpalautuksen tarkka maksupäivä. Vuoteen 2018 asti veronpalautukset maksettiin aina samana päivänä joulukuussa. Vuodesta 2019 lähtien palautukset maksetaan elokuun ja joulukuun välisenä aikana.

Voit tarkistaa oman veronpalautuksesi määrän sekä maksupäivämäärän verotuspäätöksestäsi tai verottajan OmaVero -palvelusta.

Kysymyksiä ja vastauksia

Kuka voi saada veronpalautuksen ennakkoon?

Saat veronpalautuksen ennakkoon lainan muodossa, joten hakijoihin sovelletaan yleisiä lainakriteerejä. Ne vaihtelevat hieman eri lainanantajien kesken, mutta yleensä hakijoita vaaditaan:

 • Yli 18 vuoden ikää
 • Suomalaista osoitetta, pankkitiliä ja verkkopankkitunnuksia
 • Moitteettomia luottotietoja
 • Säännöllisiä tuloja

Kriteerien kohdalla suurinta vaihtelua on ikärajoissa. Osa lainafirmoista myöntää lainoja vain esimerkiksi yli 20- tai 25-vuotiaille. Osa lainanantajista ei myöskään anna lainoja hakijoille, jotka ovat ylittäneet 65 vuoden iän.

Voiko lainan maksaa takaisin ennen veronpalautuksen saamista?

Yleensä voi. Mikä tahansa laina kannattaa maksaa pois mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Kaikki lainanantajat eivät kuitenkaan anna mahdollisuutta maksaa lainoja ennenaikaisesti ilman mitään kuluja. Kannattaa aina tarkistaa nämä ehdot lainasopimuksesta ennen sen allekirjoittamista.

Kuinka nopeasti veronpalautuksen voi saada ennakkoon?

Kun haet pikalainaa tai kulutusluottoa veronpalautustasi vastaan, voit saada rahat jo saman päivän aikana. Älä kuitenkaan hätäile liikaa, vaan muista aina tehdä huolellinen lainavertailu ennen päätöksen tekoa.

Sopivan lainan löydettyäsi voit täyttää lainahakemuksen. Tulet yleensä saamaan vastauksen noin vartin sisällä hakemuksen lähettämisestä. Lue lainafirman lähettämä tarjous aina tarkkaan ennen sen hyväksymistä, sillä sopimuksen allekirjoittaminen velvoittaa sinut kaikkiin siinä mainittuihin ehtoihin. Voit allekirjoittaa sopimuksen netin kautta verkkopankkitunnustesi avulla.

Rahat voi parhaassa tapauksessa saada omalle tilille alle varttitunnissa. Jos et kuitenkaan käytä samaa pankkia lainafirman kanssa tai haet lainaa palvelun ollessa suljettu, voi rahojen tuloon kulua parikin pankkipäivää.

Minkälaisilla koroilla veronpalautuksen saa ennakkoon?

Kuten alussa jo mainittiin, voi veronpalautusta vastaavan lainan saada täysin korottomana. Jos kaipaat lainalle kuitenkin pidempää maksuaikaa, joudut maksamaan summasta korkoa ja mahdollisesti myös muita kuluja.

Lainan korko riippuu lainanantajasta sekä lisäksi lainasummasta ja maksuajan pituudesta. Voit tutkia erilaisia korkovaihtoehtoja Laina.org -palvelun lainavertailussa. Nimelliskoron lisäksi lainan lopulliseen hintaan vaikuttaa myös muiden kulujen määrä. Vertailu onkin helpompi tehdä todellisen vuosikoron perusteella, sillä tähän lukemaan on lisätty myös avausmaksut, laskutuslisät, nostopalkkiot sekä muut kokonaiskustannuksia nostavat tekijät.

Miten veronpalautukset maksetaan?

Veronpalautus maksetaan suoraan omalle pankkitilillesi, jos olet ilmoittanut sen ennakkoon verottajalle. Jos et ilmoita pankkitilisi numeroa ajoissa, maksetaan veronpalautus maksuosoituksena eli rahalähetyksenä Osuuspankin välityksellä. Maksuosoituksesta tulee ilmoitus postitse siihen osoitteeseen, joka on Verohallinnon tiedossa.

Jos et ole varma tilitietojesi ajantasaisuudesta, voit tarkistaa asian OmaVero-palvelun kautta. Omat tiedot kannattaa päivittää ajoissa. Veronpalautukset maksetaan tileille nopeammin kuin maksuosoituksena, ja säästyt myös pankkikonttorissa jonottamiselta. Maksuosoituksen lunastamisesta veloitetaan lisäksi Osuuspankin hinnaston mukainen maksu.

Voinko maksaa veromätkyt lainalla?

Kyllä voit. Jos saat veronpalautuksen sijasta mätkyjä, voit turvautua niiden maksamisessa myös lainaan. On silti huomattavasti järkevämpää säästää ainakin osa summasta ennen maksun eräpäivää, sillä verottaja ilmoittaa maksamattomista veroista hyvissä ajoin etukäteen. Voit myös yrittää järjestellä maksuaikataulua verottajan kanssa.

Jos syystä tai toisesta tämä ei onnistu, voit ottaa maksua varten lainan. Lainafirmojen lisäksi myös verottaja voi lähettää maksamattomat maksut ulosottoon.